Vise MARETE pentru performante MARETE! FC Botosani a ajuns in Europa si va avea un stadion pe masura! VEZI cum va arata! FOTO, VIDEO

Vise MARETE pentru performante MARETE! FC Botosani a ajuns in Europa si va avea un stadion pe masura! VEZI cum va arata! FOTO, VIDEO
FC Botosani este in al treilea sezon al Ligii 1 si dupa doar doi ani a reusit sa se califice in preliminariile Europa League, ce-i drept cu putina sansa.

Botosanenii vor fi obligati sa aiba cel putin 2.000 de locuri acoperite pentru a mai putea juca in Liga 1 pe Stadionul Municipal si mai mult ca sigur de la an la an cerintele vor creste. De meciuri europene nici nu mai poate fi vorba, pentru ca FC Botosani a primit o derogare pentru a juca in preliminarii la Botosani, insa daca vor ajunge in grupe vor fi nevoiti sa joace la Piatra Neamt.

Astfel, pentru a nu investi de doua ori, conducerea clubului si Primaria municipiului Botosani a cazut de acord ca cel mai bine este ca la Botosani sa avem unui stadion european, insa nu orice fel de stadion. Acestia vor sa construieasca un stadion de tip englezesc, prin modernizarea si reabilitarea actualei arene, cu 12.000 de locuri, care sa fie si centru comercial, sa aiba birouri pentru afaceri, parcare subterana, spatii de cazare, si asta pentru ca arena sa fie functionala non-stop, nu doar la meciuri.

Marti dimineata, cunoscutul arhitect Emil Barbu Popescu, cel care a proiectat majoritatea stadioanelor din tara, a fost prezent la Botosani pentru a prezenta acest proiect, in fata primarului Ovidiu Portariuc, a consilierilor locali, dar si a celor doi finanantatori, Valeriu Iftime si Cornel Sfaiter.

"Mulțumim că au răspuns invitației noastre de a organiza astăzi o dezbatere publică privind un proiect început de noi și FC Botoșani cu ceva timp în urmă. Suporterii și botoșănenii așteaptă cu interes o soluție privind viitorul Stadionului Municipal mai ales după ultimele rezultatele și performanțele realizate. În urmă cu ceva vreme am avansat ideea de a dezvolta o nouă bază sportivă, un nou Stadion Municipal, fie sub forma reabilitării, modernizării actualului stadion, fie sub forma realizării unui stadion nou. În urma discuțiilor cu domnul Iftime am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă la ora actuală este cea a modernizării actualului stadion și aici avem două variante, să fim incluși în acea listă a Companiei Naționale de Investiții, dacă nu, vom mrge înainte împreună și vom căuta soluții de finanțare. Daca cineva spunea acum cativa ani ca FC Botosani va juca in Liga 1, apoi in Europa League spuneam ca sunt vise, asa si cu stadionul. Se poate realiza", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

"Există o cerere a Federației ca stadioanele în care se joacă fotbal în Divizia A au nevoie de niște condiții moderne, sunt absolut convins că vor crește în viitor cerințele. Să încercăm o abordare care chiar să devină o realitate într-un timp să spunem cât mai scurt. Asta înseamnă să nu renunțăm la ceea ce avem, adică un stadion în care s-au investit niște bani, mă refer la gazon, la nocturnă. Am luat legătura cu cei mai buni din România. Am avut câteva discuții, domnul profesor a venit să vadă unde este stadionul și ne va spune cam care este gândirea. Dacă s-ar realiza ceea ce se propune și există fără îndoială diverse variante de finanțare, este o bijuterie de arhitectură. Ceea ce se propune pentru Botoșani, fără a fi subiectiv mă încântă ca botoșănenii să vadă o frumusețe în mijlocul orașului și nu un stadion care deja începe să moară", a spus si finantatorul Valeriu Iftime.

Suma totala a investitiilor se ridica la 18 milioane de euro.

VEZI MAI JOS CUM VA ARATA STADIONUL!











 

 

Spune-ne opinia ta